Forfall/Termin

rolf.livendahl-at- gmail.com 
sms 97687051 for forfall

 

21 Mars KM R 7,Konrad 8

28 Mars Helligdag,ev utsatte partier

2 April KM R8,Konrad 9

11 april Stormesterbesøk

18 April KM R9,Konrad  R10

25 April KM R 10,Konrad R11

 

 

Mine flaneringer i Forstaden

 

szepkepek.hu

Dette har ikke så veldig mye med sjakk å gjøre, men det kommer litt på slutten.

Nesten daglig går jeg minst én tur i Forstaden, eller Vestsiden  (er det noen som bruker dette uttrykket lenger ?). Jeg går fordi jeg ikke foreløpig har noe særlig annet å gjøre, og fordi jeg tror nok at det er sunt for meg å komme seg en del ut.

Jeg har lagt merke til at det er utrolig lett å komme i kontakt med folk her i byen dersom man vil. Muligens er det slik i andre norske byer også, men jeg er slett ikke sikker.

For hver tur får jeg nesten 3 - 5 nye "venner". Og da snakker jeg ikke om facebook-venner, men face-to-face venner. Nå begynner det å bli temmelig mange totalt. Jeg liker folk, og de liker meg. Det hender jeg dummer meg ut, men det får så være. Jeg har blitt eldre, "and I just don't care".

De som er aller lettest å komme i kontakt med er de som er ute og går med bikkja si. Og det er jo mange. Kanskje fordi jeg har hatt hund selv (har ikke det nå). Det er bare å fokusere på hundeprat, og så kommer man naturlig inn på andre ting etter hvert (ikke nødvendigis sjakk). Problemet er mer å begrense samtaletiden, enn å tenke på hva man skal snakke om.

Forøvrig assosierer jeg fritt. Forleden så jeg en mann som stod og så på en ny bil. Vel , da snakket vi om bil. Han så i utgangspunktet litt skummel ut, men han var jo vennligheten selv.

Andre ganger spør jeg om ting. Jeg later som om jeg er uvitende, og folk svarer som bare det. De fleste elsker å bli spurt, dersom de kan hjelpe.

Å gjøre oppmerksom på ting er også en nyttig "teknikk". "Se der, oj...")

Politiske temaer er absolutt "in" i disse dager. Det er det vel egentlig alltid.

Jeg skal ikke gjøre dette for langt. Forleden dag hjalp jeg en familie med noen ting. De var helt ukjente for meg. Det viste seg at de var fra Polen.

Jeg har aldri vært i Polen. Så spurte jeg om dersom jeg skulle reise til bare ett sted i Polen, hvor da ? Svaret var Krakow, "en fantastisk by". Vel, vi får se.

Da tar vi litt sjakk på slutten. Man hører av og til om polsk åpning, og også om polsk forsvar. (Jeg vet ikke hvem som bestemmer disse navnene på åpninger og forsvar).

Så, er det noen som vet bedre enn meg? Hva er polsk åpning i sjakk, og hva er polsk forsvar i sjakk ?

 

Legg til kommentar

Kommentarer   

#3 Roy Hjalmar Johansen 12-08-2019 21:05
Gode refleksjoner, og stappfulle av komplimenter til byboerne her i Nedre Glommaregionen!
#2 Odd B. Johansen 11-08-2019 14:32
Jaså, du er ute å tællær Thorbjørn.
#1 Arild Thøgersen 11-08-2019 10:47
Polsk åpning er så vidt jeg vet din egen favorittåpning Thorbjørn. 1.b4 - Den kalles også Sokolsky eller orangutang. Tartakower spilte den mange ganger. Men dette vet du vel. Polsk forsvar har du også spilt mange ganger, bl.a. mot meg. Kjennetegnes med det tidlige 1...b5, altså et rent speilbilde. Hvis ...b5 kommer i andre eller tredje trekk heter den "Polish defence deferred".