Forfall/Termin

Torsdag 13 Okt Lynsjakk

Odd B Johansen 90 år

Odd B Johansen 90 år.

Odd blir 90 år den 26 August og i den anledning har vi i FSS vært på besøk og overrakt en  blomster og gode ønsker.

Odd B er klubbens eldste medlem og begynte i klubben(51) i 1951.I 1953 meldte han seg inn (SJ64) og i 1960 slo de seg sammen med FSS.Det vil si at Odd har vært i Fredrikstad sjakken i 71 år.

Litt om personen Odd B:
Han giftet seg i 1959 med Elsa.De bor fortsatt sammen på Gressvik.Sammen har de barn,barnebarn og 2 oldebarn.
Odd er nr 2 av 7 søsken.

Odd B har hatt flere jobber.Visergutt,Ekspeditør,Tysklandsbrigaden,FMV og Sentralsykehuset hvor han jobbet i mange år som Portør.

Han var og Hovedtillitsvalgt for Kommuneforbundet.

Odd B meldte seg inn i Norges Postsjakkforbund i 1954 og har vært Norgesmester 2 ganger.

Hvor lærte han seg å spille sjakk?Jo, faren til Odd lærte han sjakk på hjemmelagde sjakkbrett av bjørk og eik.Brikkene kjøpte de.
Han har og gode plasseringer i Landsturneringen med 2 x1 plass i seniorgruppen.

I FSS spilte Odd mange år i Mestergruppen og lå høyt opp hvert år.
Sjakkspalten i Demokraten drev Odd i 25 år(1971-2001) inntil Demokraten ikke ville bevilge mer penger for dette.
På tross av sine 90 år er Odd B fortsatt meget aktiv i klubben.Bland annet analyserer han partier og legger de inn på nettsiden våres fss.no

Vi ønsker Odd B en fin dag og feiring på 90 års dagen sammen med kona Elsa og den nærmste familie og venner..
Takk for en fin stund i hagen din idag.Vi hadde 2 hyggelige timer sammen.

For FSS
Rolf

Sjakk start 11 August

Torsdag 11 August åpner vi sjakken på Lisleby igjen.Vi ønsker nye og gamle medlemmer velkommen.11 August setter vi kun opp litt uhøytidlig lynsjakk.Torsdag 18-25 August spilles det hurtigsjakk turnering Ragnar Andresens Minneturnering.Torsdag 1 September begynner høstturnering langsjakk.
Nytt for sesongen 2022/2023 er at vi har i tillegg til Storsalen det lille rom ledig for oss hver Torsdag.Vi planlegger barne/ungdomsopplæring i sjakk fra kl 1730 Torsdager.Er det neon som er intressert så gi undertegnede et hint.Dette planlegges fra den 1 September 2022..Vi har nå 2 faste opplærings medarbeidere for dette.
Det vil komme fortløpende opplysninger i denne sak.
Ellers så har vi påmelding til hurtigsjakken og Høstturneringen.
For å delta på FSS sine turneringer så må man være medlem eller bimedlem./Medlem voksne 1000kr/året,Pensjonister 800kr/året og Junior 400kr/året.Dette ordner vi på Lisleby.
I helgen hadde vi 6 st fra FSS som spilte turnering I Oslo NGT.Resultater ligger på turnserver.
Vel møtt til en ny sesong i sjakkens tegn.
Rolf.

Jan K Ludvigsen 25.05.44-06.07.22

Jan Kristian Ludvigsen 24.05.1944-06.07.2022 har nå gjort sitt siste sjakk trekk.(78 år)
Jan har vært medlem i FSS/Fredrikstad sjakken i ca 60 år.Han var æresmedlem i FSS.
Jan var Leder i FSS 16 år fra 1968 og var videre med i styret de neste 14 årene.Totalt 30 år i Styret.Jan var FSS sjakkens allviter.Bare å spørre så hadde han et svar.For 6 år siden måtte han trekke seg fra aktiv sjakk pga.sviktende helse.Han tilbrakte de siste 2 årene på Rolvsøy Sykehjem.
En sjakk spiller,en hedersmann som alltid var meget positiv som ble dypt savnet i klubben etter at han trakk seg tilbake.
Hver gang vi pratet i telefon etc så var han alltid opptatt av rekrutering og ungdommene vi har.Dette var viktig for han å vite at FSS blomstrer i sjakk miljø.
Vi i FSS lyser fred over hans minne.
For FSS
Rolf