Forfall/Termin

rolf.livendahl-at- gmail.com 
sms 97687051 for forfall

 

21 Mars KM R 7,Konrad 8

28 Mars Helligdag,ev utsatte partier

2 April KM R8,Konrad 9

11 april Stormesterbesøk

18 April KM R9,Konrad  R10

25 April KM R 10,Konrad R11

 

 

Åpent ØM 2017

Våpen              Våpen

Østfold                                        Moss

 

Åpent Østfoldmesterskap spilles i Moss (Vansjø Båtforenings lokaler) lørdag 25. og søndag 26. mars. I alt 6 runder (2 runder hurtigsjakk og 4 runder langsjakk).

Det ble tidligere bestemt av kretsens generalforsamling å gjøre dette mesterskapet til en åpen turnering.

Samtidig er det begrenset med spilleplass, og lenge før fristen for påmelding var ute var kapasiteten sprengt.

Det er satt stopp ved 56 påmeldte. Det spesielle er derimot at hele 32 deltagere er fra utenfor Østfold; altså godt over halvparten.

Min mening

Dette betyr at potensielle østfoldmestere ikke får være med å spille. Likeså andre interesserte østfoldspillere (som meg)

Det er lagt opp til å stå på venteliste. Men dette er lite tilfredsstillende da det blir ganske vanskelig å planlegge for helga.

Når nå først mesterskapet ble åpent, burde det kanskje vært bedre presisert at det var "først til mølla" prinsippet som skulle gjelde. Ellers skal vel alle som melder seg innen fristen behandles likt.

Jeg mener altså at Østfoldmesteren skal være den som har vist seg best i kamp med andre østfoldspillere, og kun det. Altså bør Østfoldmesterskapet være lukket. Nå blir mange østfoldspillere stående på gangen, eller lar være å melde seg på.

Legg til kommentar

Kommentarer   

#2 Joachim Solberg 24-03-2017 11:38
Jeg tror dette kan bli en interessant turnering. Det er greit å prøve ut dette konseptet. Både Buskerud, Hordaland og Oslo har vel prøvd ut åpne kretsmesterskap. Min erfaring er at det stort sett blir en verdig vinner.Man kan alltids innvende at man kunne hatt plass til enda flere, men ser jo nå at flere på ventelista har kommet med, så det viser at arrangøren åpner dørene også etter fristen.Du får være med neste år, Thorbjørn.
#1 Helge Jansson 24-03-2017 09:42
Over halvparten av deltagerne kommer fra andre fylker, og østfoldinger har ikke lenger mulighet til å melde seg på selv om fristen ikke er ute. Det hele er litt rart. Hvorfor har ikke Moss forsøkt å skaffe et annet, større lokale?