Forfall

rolf.livendahl-at- gmail.com 
sms 97687051 for forfall
så gir jeg motparten beskjed

27 Sept 4.Runde

Rolf Livendahl

Rajiv Thapar

Per Nordtug

Vemund Blomkvist

4.Oktober Utsatt/høstferie

9.Oktober 5.R(NB Tirsdag)

Hans Stabbetorp

11.Oktober utsatt

18.Okt 6.R

Rolf Livendahl

25.Okt 7.R

Rolf Livendahl

Siste kommentarer

  • Søndag morgen

    Thorbjørn Skaug 23.09.2018 10:51
    Gut gemacht !

    Read more...

     
  • Søndag morgen

    Helge 23.09.2018 10:42
    Denne var enkel. 1. Ke2 e4 (eneste trekk) 2. Lg7# men kirkebesøket hopper jeg over.

    Read more...

     
  • Ny oppgave fra min egen hånd

    Odd B. Johansen 22.09.2018 15:15
    Poenget er å fange kongen så han ikke kommer ut i åpent lende, så 1.Th6-d4 2.Sf4-d3 3.Ke3 og matt ...

    Read more...

     
  • Dagens oppgave (22/9)

    Helge Jansson 22.09.2018 12:34
    Tommelen opp for Arild som er en kløpper til å løse oppgaver, også de vanskeligste.

    Read more...

     
  • Nordstrand-modellen

    Hans Stabbetorp 22.09.2018 12:30
    Dette ser ut som en fin turneringsform. Jeg ser at det er 53 deltagere og på de tre første rundene ...

    Read more...

Bondeforvandling

Bilderesultat for bonde Bilderesultat for til pil bilde   Bilderesultat for dronning

Kilder:             dinerstatning.no                                 kalleanka.se                 historie2.wikispaces.com

Bondeforvandling er et godt kjent fenomen for alle klubbspillere. Men det kan bli noen komplikasjoner også her.

I reglene heter det at hvis spilleren har flyttet en bonde til siste rad, og stanset klokken, men ikke erstattet bonden med en annen brikke (dronning, tårn, løper eller springer), da er trekket ulovlig.

Dette kan få store konsekvenser; og da snakker vi spesielt om hurtigsjakk og lynsjakk. Motspilleren kan da nemlig kreve seier på feiltrekk.

I vanlig langsjakk er reglene litt annerledes. Men fokus akkurat her er altså på lynsjakk og hurtigsjakk.

 

Kommentarer   

#3 Per Lea 19-09-2017 18:06
Hvis det ikke står en ekstra dronning i umiddelbar nærhet, må det vel være tillatt å stoppe klokka og eventuelt kontakte turneringslederen?
#2 Thorbjørn Skaug 27-05-2017 19:32
Jeg skrev feil i svaret. Jeg mente selvfølgelig:
"ikke erstattet bonden med en annen BRIKKE"
#1 Thorbjørn Skaug 27-05-2017 19:22
Godt og naturlig spørsmål.

Her sier regel 7.5 a følgende:

Hvis spilleren har flyttet en bonde til siste rad, og stanset klokken, men ikke erstattet bonden med en annen bonde, da er trekket ulovlig.

Men, i langsjakk fører ikke dette til automatisk tap. Reglene sier da at bonden skal erstattes med en dronning av samme farge som bonden.

Samtidig skal motstanderen få 2 minutter i tillegg på sin klokke.

Dersom senere den første spilleren gjør nok et ulovlig trekk; da er partiet tapt.

Med andre ord, man kan ikke slippe unna med 2 ulovlige trekk i et langsjakkparti.
Dette er altså en innskjerpingsregel i forhold til hva det hva var tidligere.

Legg til kommentar

Neste hendelser

27 sep 2018;
18:30 -
Høstturnering - runde 4
04 okt 2018;
18:30 -
Utsatte partier/lynsjakk/høstferie
09 okt 2018;
18:30 -
Høstturnering - runde 5
11 okt 2018;
18:30 -
Utsatte partier i det lille rommet
18 okt 2018;
18:30 -
Høstturnering - runde 6
25 okt 2018;
18:30 -
Høstturnering - runde 7
01 nov 2018;
18:30 -
Litteraturhuset med Torbjørn R Hansen

Logg inn