Forfall

rolf.livendahl-at- gmail.com 
sms 97687051 for forfall
så gir jeg motparten beskjed

6.Desember KM Hurtigsjakk 1-3

13.Desember KM Hurtigsjakk 4-7

20.Des Juleavslutning

3  Januar 2019 oppstart

 

Siste kommentarer

 • Holger på ChessBase

  Rolf Uno Livendahl 11.12.2018 00:17
  Kjempebra Holger

  Read more...

   
 • En sluttspill-oppgave

  Thorbjørn Skaug 10.12.2018 23:00
  Dette er fra partiet L. Winants - L.B. Hansen, Wijk an Zee 1994. Det er kun ett trekk som gjør jobben ...

  Read more...

   
 • En sluttspill-oppgave

  Helge Jansson 10.12.2018 17:28
  Jeg forestiller meg at det er mulig å få den hvite bonden på f3. Mens hvit må passe på denne fribonden ...

  Read more...

   
 • Hvordan redder sort partiet ? Rettet

  Arild Thøgersen 10.12.2018 14:08
  Kanskje det ble et par "drinker" for mye i natt Thorbjørn? I så fall så er du tilgitt!

  Read more...

   
 • Hvordan redder sort partiet ? Rettet

  Øystein 10.12.2018 13:08
  Ca halvparten av alle oppgavene som har blitt gitt her kan fortjene reprise, eller samles i en egen lett ...

  Read more...

Gutta på tur

 

flickr.com

Søndag 4. mars var det igjen klart for seriesjakk. 

Tredjelaget fra FSS dro på tur ("gutta på tur") til Nittedal, der vi møtte Nittedal 2.

Bildet er fra ankomst i Nittedal.

De 4 brave herrer som dro den lange turen til Nittedal (Én og en halv time hver vei) var Odd B. Johansen (førstebord), Per Øistein Nordtug, Rajev Thapar samt undertegnede (Thorbjørn Skaug). Sistnevnte kom inn som en såkalt super-reserve, etter at flere andre var forespurt. Jeg takker for tilliten.

Det ble en fin tur. Nordtug var sjåfør, og vi kjørte i en staselig rød Honda. Da vi nærmet oss Nittedal var det tydelig at flere var kjent i området (både Per Øistein, Rajev og Odd B.). Så det ble utmerket guiding.

Og så hadde vi en fin miks (masala) av personer i bilen. Så det ble en god søndagstur, både til, og fra spillestedet.

Nittedal er jo litt spesielt. Jeg synes at kommunens visjon der er bra: "Der storby møter marka".

Vel framme på skolen i Nittedal, startet kampen. Rajev Thapar gikk som vanlig raskt i angrep. Ja, det tok ikke lang tid før han var i strupen på motstanderen, og dermed stod det 1-0 til FSS.

Jeg valgte å følge opp og kom ikke med noe remistilbud. På tur er jeg kjent som "Thorbjørn den grusomme". Jeg skjøt ned flere og flere bønder, og da tok det ikke lang tid før labben kom fra motstanderen. Dermed 2-0 til FSS. Min motstander hadde hvit og åpnet med 1. d4; -. Jeg svarte da 1.--, b5. Så kom han med 2. c4,- . Jeg tror at jeg da sjokkerte ham litt ved å spille 2.--, b4  (mitt kjære b4...)

Lagkaptein Nordtug på andrebord fikk med seg at det hadde gått bra på tredje- og fjerdebord. På sitt eget brett hadde han muligheten for å sikre evig sjakk. Det ville i såfall ha ført til lagseier. Men akk, så fikk han ambisjoner, og ville gå for gevinst. Han hadde imidlertid oversett et viktig mellomtrekk, og dermed gikk han nedenom og "hjem". Han har neppe noe imot at jeg skriver dette, for han har uttrykkelig tatt det hele på sin kappe.

Så til dagens maratonoppgjør. (Det ble noen timers venting før vi kom oss hjem).  Odd B Johansen på førstebord stod vel egenltig best svært lenge. Men han spilte mot en svært tålmodig ung-gutt fra Nittedal. Det ble et tårnsluttspill som så meget remisaktig ut. Men Odd B ble sliten, og en aldri så liten unøyaktighet ble effektivt utnyttet av nittedølen.

Dermed endte matchen 2 - 2.

På skolen i Nittedal var det også besøk fra et Nordstrand-lag som spilte mot Nittedal 1. Der spilte blant andre Hugo Parr, kjent som president i Norges sjakkforbund fra 2001 til 2004.

P/S Nordtug har indikert at han godt kan tenke seg å være lagleder også neste serie-sesong. Det må i så fall klubben ta imot med takk.

Legg til kommentar

Kommentarer   

#4 Hans Stabbetorp 06-03-2018 13:22
Jeg har gitt beskjed til NSF om navnet til Rajiv
#3 Rajiv Thapar 06-03-2018 09:54
Det var en fin tur. Men kan noen vennligst rette opp navnet mitt i klubbens database. Det skrives Rajiv, og ikke Rajev. Til og med i Norsk Sjakkblad står det feil.
#2 Rajiv Thapar 06-03-2018 09:54
Det var en fin tur. Men kan noen vennligst rette opp navnet mitt i klubbens database. Det skrives Rajiv, og ikke Rajev. Til og med i Norsk Sjakkblad står det feil.
#1 Rolf Livendahl 06-03-2018 00:04
Fint innlegg.Da takker vi for at Per tar neste seskng og som lagleder.Muligens noen kan ta over for meg og.Har nå 3 sesonger som lagleder og har spilt 15 parti uten tap.Kan jo fort snu.

Live rating Norge