Forfall/Termin

rolf.livendahl-at- gmail.com 
sms 97687051 for forfall
så gir jeg motparten beskjed

Følgende start tider.Barnesjakk 1730 Hver Torsdag

Registrering Konrad gruppe senest 1830

12-03-20

All sjakk på Lisleby er utsatt inntil videre

pga.Corona Virus/fare 

 

Neste oppdatering 13 April

 

Siste kommentarer

 • Van Doren Sunday Blitz Online

  Mirza Raad 02.04.2020 09:19
  Også bli nr 1 i Fisher sjakk i Stejernnen Lichess 24.mars 28 poen .(mars60 ) ..Fredrikstad er ...

  Read more...

   
 • Van Doren Sunday Blitz Online

  Mirza Raad 02.04.2020 08:50
  Ha ha .. jeg vant Popcorntirsdag Arena Van Dorn ...turnering i 31.mars , bli nr 1... Mars60 , ...

  Read more...

   
 • Lynsjakk Lichess 30.03.20 - 19.00 - 21.00

  Helge Jansson 30.03.2020 14:59
  Et tips til den som skriver artikler om turneringer som skal finne sted. Dersom man daterer ...

  Read more...

   
 • Lynsjakk i koronaens tid

  bernt 29.03.2020 11:37
  Like elegant som den litterære allusjonen !

  Read more...

   
 • Klubbkamp på Lichess Follo-FSS 27 Mars

  Jon Stabbetorp 27.03.2020 17:52
  For å bli med på turneringen må man bli med i FSSU her: https://lichess.org/team/fssu ved å trykke ...

  Read more...

Sjakk forandringer

At vi mennesker blir eldre og eldre og ifølge noen klokere og klokere med enorm visdom.Gjelder dette i sjakkens verden og.??

Etter flere år som medlem i FSS der jeg måtte bli pensjonist før man kunne spille sjakk aktivt,ikke lett som sjømann å delta i turneringer som strekker seg over flere uker opp til 3 måneder.Sporadisk lyn og hurtigsjakk under ferie var vel det som man fikk til.

I FSS har vi de siste 5 årene hatt en klubb med positiv utvikling,økende medlemstall og fremfor alt flere ungdommer som har begynt hos oss.Vi i klubben kan sende en takk til Stian som hadde flere av dem under opplæring/trening slik at de hadde gode grunnleggende sjakk egenskaper når de begynte hos FSS.Som en følge av dette har vi fått enda flere unge som vil spille sjakk.Vi er nå i gang med barneopplæring og opplæring for andre uansett alder som har lyst.Tom Rune veileder her fjellstøtt.(Men vi trenger et par mann til som kan komme til 1730 på Torsdager for å sitte å spille litt)

Per Ofstad har i tillegg hatt ungdommene hjemme hos seg 2 og 2 for privat trening.Imponerende av en mann som har passert 80++.

Her er vi ved tanken på mitt innlegg.Når disse jyplingen kom til klubben så var vi meget flinke unisont til å fortelle ungdommene at de spiller meget bra på tross av at de tapte.Straffen kommer nå.1 runde i KM20 spilte jeg mot Haider Morad og etter mye om og men så klarte jeg å skrape til meg en remi til slutt.På de siste trekkene kunne Haider berget seieren men overså et bondetrekk som hadde knust meg.

Haider sa til meg at du spilte egentlig veldig bra.Haha skjønner dere tegningen.Ombytte roller.

Det samme skjer etter partiene(analysen sammen) mot disse fremadstormende ungdommene at de er veldig flinke med å fortelle oss hva vi gjorde feil.

Skal man le eller grine eller erkjenne at vi nå har en gruppe ungdommer som vil gjøre livet surt for oss på sjakk brettet.For oss i FSS er dette en mega gave til klubben og i fellesskap så er vi forpliktet til å hjelpe de med videre fremgang uansett om vi blir banket gul og blå på brettet.

I helgen er det NM i Lyn/HS i Drammen og de stiller alle sammen der med noen av oss eldre i tillegg som nå kan lære litt fra dem.

Lykke til i Drammen

Rolf

Legg til kommentar

Kommentarer   

#1 Helge Jansson 11-01-2020 11:56
Er enig med Rolf. Vi er stolt over den nye generasjonen av barn og ungdom i klubben. De vil markere seg ikke bare i klubben, men også nasjonalt. Samtidig litt vemodig å kjenne på sin egen utilstrekkelighet på brettet.